Dovendyr

Dovendyret holder til højt oppe i Sydamerikas regnskovs-top. Det kravler gerne fra gren til gren med hovedet nedad, mens det søger efter velsmagende blade. Dovendyret er ikke dovent, men langsomt, fordi det ikke har så veludviklede muskler; derfor kan det ikke flygte hurtigt fra et eventuelt rovdyr. I stedet har det camoufleret sig – dovendyrets pels er opbygget, så grønne alger nemt kan gro der. Derfor er dovendyrene ofte lige så grønne som den regnskov, de lever i.

 

Andre interessante sider

Katta-lemur
Katta-lemuren er en halvabe, der – som alle lemurer – kun lever på Madagaskar. Den lever i store flokke i regnskoven, og det er hunnerne, der bestemmer i flokken. Meget af tiden i en katta-flok bruges på afslappet solbadning enten i træerne eller på solrige steder på jorden. Her kan flokke ses med for- og bagben strakt ud […]
Læs mere
Truede gylden løveaber
Før i tiden troede man at de gyldne løveaber levede i store dele af den sydamerikanske regnskov, men det gør de ikke. De findes kun i regnskoven lige udenfor Rio de Janeiro i Brasilien. Og da disse små aber er blevet meget populære som kæledyr i den vestlige verden, og de altså ikke findes særlig […]
Læs mere
Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere

.