Gorillaernes liv i skovbunden

Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave træer og bygger en primitiv rede. Den dominerende sølvryg vælger dog ofte at forblive nede på jorden og lægger sig bare til at sove her.

En flok gorillaer ledes ofte af en fuldvoksen han på mindst 10 år. Han kaldes ofte sølvryggen, fordi hanner i denne alder skifter pelsfarve på ryggen. Hvis en sådan dominerende han føler, at hans flok er truet, vil han kaste sig ud i en imponerende magtdemonstration. Han kan flå små træer op og brække store grene ned og slå dem i jorden med voldsomme slag. Han kan også slå sig på brystet med flad hånd og på denne måde lave en frygtelig larm. Alt sammen for at imponere mod-standeren og på denne måde nedsætte risikoen for en egentlig kamp, hvor sølvryggen jo kunne blive skadet for alvor.

Andre interessante sider

Ozelot
Ozelotten hører til gruppen af småkatte, og lever ikke kun i regnskoven, men også i mere åbent skovland. Men dens smukt plettede skind giver især en effektiv camouflage i regnskoven, hvor lyset falder lidt diffust ned gennem træernes kroner. Ozelotten tilbringer meget tid i træerne, men jager fortrinsvis på skovbunden, hvor den i modsætning til […]
Læs mere
Kapivar (flodsvin)
Kapivaren, også kaldet flodsvinet, er en gnaver, man kan støde på langs floderne i de sydamerikanske regnskove. Den lever i storfamilier langs floder og søer.   Det meste af dagen opholder den sig i det kølige vand, og hvis det skulle blive nødvendigt, kan den dykke for at opholde sig under vandoverfladen i op til 10 minutter!
Læs mere
Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere

.