Hun-elefant

Det er normalt ikke svært at skelne en indisk han-elefant fra en hun-elefant. Det er nemlig kun hannerne, der får lange stødtænder, og man kan se forskel allerede når elefanterne er få år gamle. Det forhindrer dog ikke hunnerne i at udnytte regnskovens plante ressourcer på lige fod med hannerne. De bruger meget effektivt deres små stødtænder til at flå bark af træer og grave mineraler ud af flodbrinker med; og både snablen og fødderne tages flittigt i brug. Og flittig skal en elefant være, for der skal spises op til 200 kilo plantemateriale om dagen, hvis den skal være mæt. Vidste du, at elefantens karakteristiske snabel er faktisk en sammenvoksning af næsen og overlæben. Den er yderst vigtig for elefanten – først og fremmest til at finde føde med; men også til at berøre, lugte og signalere til andre elefanter med. Vidste du, at verdens største landlevende pattedyr er den afrikanske elefant. En fuldvoksen han kan veje op til 7 tons og måle 4 meter i højden over skuldrene. Alene hans stødtænder kan veje over 100 kilo stykket. Der findes dog en underart af den afrikanske elefant, som ikke bliver helt så stor: skov-elefanten. Den bliver ofte ikke mere end 3 meter høj, og den lever mere i de afrikanske skove end på savannerne. 

Andre interessante sider

Næsehornsfugl
Næsehornsfuglene hører til blandt den asiatiske regnskovs største fugle og til forskel fra de fleste andre regnskovsfugle flyver disse store fugle ofte langt (over 20 km) i deres daglige søgning efter moden frugt. Næsehornsfuglene hører til den gruppe af fugle, der også omfatter biædere og isfugle, men minder på mange måder om Sydamerikas tukaner, der […]
Læs mere
Pragthornfrø i skovbunden
På bunden af Brasiliens regnskov lever en fantastisk farvestrålende og glubsk frø. Dens farver og forskellige udvækster eller horn camouflere den mod bladene på skovbunden. Her sidder den så halvt nedgravet og venter. Hvis en slange, en mus, rotte, snegl, ja faktisk hvad som helst enten synes af true frøen, eller virker appe-titlig, farer pragthornfrøen […]
Læs mere
Kloakdyr i Oceanien
Denne specielle form for pattedyr, der lægger æg og ingen egentlige dievorter har, findes kun i Australien og på den nærliggende Ny Guinea. At så speciel en dyregruppe har klaret sig gennem udviklingen må igen b.la. tillægges Australiens store grad af isolation. Det langsnuede myrepindsvin og næbdyret er begge at henregne til regnskovens fauna mens […]
Læs mere

.