Leopard

Leoparden hører til de store katte. Den kan altså brøle, men ikke spinde som vores huskat. Og skønt den ikke er så stor som løver og tigre, er leoparden et yderst effektivt rovdyr. Den er med sine “kun” 45 kilo legemsvægt og stærke muskulatur utrolig adræt – og lige god til at løbe, springe, svømme og klatre i træer. Både i træerne og på bunden af regnskoven yder leopardens pletter den optimale camouflage. Selv månelyset er nemlig diffust og “plettet” under trækronerne, så leoparden falder perfekt ind i baggrunden, når den jager, både om dagen og om natten.5286B - Leopard (Panter) 1456-IMG0027

130522_frode_1leave-XSVidste du, at en panter i virkeligheden er en sort leopard?
De er altså samme slags dyr (samme art) og kan sagtens få yngledygtige unger sammen. Om ungerne bliver sorte eller plettede er bestemt af hvordan forældrenes gener for pelsfarve er. Det gen, som danner de plettede skind, er dominerende, hvorimod generne for det sorte skind er vigende. Også den sydamerikanske jaguar findes med helt sort pels. De sorte jaguarer er mest almindelige i tæt, fugtig skov, lige som de sorte leoparder findes i de mere fugtige dele af Asiens regnskove.

Andre interessante sider

Landkrabbe
Et af de dyr, som man ikke forventer at finde i en regnskov, er landkrabben. Krabber finder man normalt kun i vand, men nogle få arter har tilpasset sig livet på regnskovens bund. Landkrabben graver sig ned i det tynde muldlag og holder sig derved fugtig. Den lever af en blandet kost, der består af […]
Læs mere
Klippegrævlinger
Klippegrævlinger er på størrelse med kaniner og er et lille tæt grå-brunt pelsdyr med kort snude, små ører, korte ben og kort hale. Under fødderne er de forsynet med svedkirtler og der kan trækkes sammen som en sugekop. På den måde kan klippegrævlingerne stå godt fast på sten og træstammer. Fortænderne i overmunden er spidse […]
Læs mere
Dovendyret i trækronerne
Dovendyrets tilpasning til livet i de tropiske trækroner er tæt på at være fuldkommen. Disse langsomme pattedyr både æder, sover, parrer sig og føder deres unger hængende under grenene oppe under regnskovens tag. En gang om ugen må dovendyret dog ned. Nede ved roden af sit træ graver den et hul hvori den har afføring […]
Læs mere

.