Okapi i Afrika

Okapien blev først opdaget af videnskaben omkring år 1900 og det er meget sent for så stort et dyr. Grunden kan være at den lever dybt inde i den Afrikanske regnskov og samtidig er et meget sky dyr. På savannen lever okapiens fætter, giraffen. De ligner faktisk hinanden lidt, og de bruger f.eks. begge deres lange tunger til at hive blade af tornede træer. Men som det ofte er tilfældet blandt dyr der er beslægtede, så er den af dem der lever i regnskoven mindre end den der lever i mere åbne områder.

130522_frode_1leave-XSFrode-Frø spørger om du vil vide vide mere om okapien?
Så tryk ham på maven.

 

Andre interessante sider

Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere
Hulepindsvin
En bemærkelsesværdig gnaver er hulepindsvinet, som træffes både i Asien og i Afrikas regnskove. Den kan veje op til 25 kg, men virker endnu større på grund af sine lange pigge. Hvis et hulepindsvin føler sig truet, rejser det piggene og ryster sig kraftigt. Den faretruende raslen dette afstedkommer, kan holde de fleste fjender på afstand, især hvis de […]
Læs mere
Truede elefanter
Den afrikanske elefant er ikke udelukkende et regnskovsdyr. Den lever også på savannen. Men mange elefanter i Afrika søger længere og længere ind i skovene for at være i fred for mennesket. Der er mange forskellige grunde til at verdens elefanter er truede. Men i både Asien og Afrika er elefanternes udbredelse i tilbagegang på […]
Læs mere

.