Pungdyr i Sydamerika

Da Australien og Sydamerika var landfast med sydpolen (tilsammen kaldt gundvanaland) vandrede de nuværende pungdyrs forfædre ud på begge kontinenter før de løsrev sig fra sydpolen og derfor der i dag pungdyr både i Australien og Sydamerika. I Sydamerika findes der dog kun to slags: Inkaspidsmus og pungrotterne hvoraf nogle arter faktisk ingen pung har mere.

130222_frode_fod-25x

Vidste du det?

Pungrotterne har verdensrekord i korteste drægtighed blandt pattedyr, idet nogle arter føder deres unger kun 13 dage efter parringen.

130522_frode_1leave-XS

Frode-Frø spørger om du vil vide vide mere om pungdyr?
Hvis du vil, så tryk ham på maven

Andre interessante sider

Gorilla
Gorillaen er den største af regnskovens menneskeaber. Hannen kan veje op til 200 kilo! Men selv om hannen kan fremvise en uhyggelig true-adfærd, hvor den løber rundt og hiver og flår i grene og græs, er gorillaer fredsommelige dyr, der faktisk sjældent slås. Desuden er gorillaer de eneste menneskeaber, der udelukkende lever af planter.
Læs mere
Papegøje
Af regnskovens mange fuglearter er især papegøjerne kendte. De har alle et stort hovede, en kort hals og et kraftigt nedadbøjet næb. Næbet kan fungere som et rivejern, der findeler føden før den sluges. Men det kan også bruges med utrolig præcision når papegøjen skal åbne nødder og pille kernen ud. Papegøjerne er meget dygtige klatrere, deres fødder […]
Læs mere
Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere

.