Tusindben

I virkeligheden har tusindben ikke 1.000 ben. De største har “kun” 200 par ben, selv om det også er en sjat. For ikke at blive spist af større rovdyr, kan tusindbenet udskyde en ildesmagende, farvet giftig væske som forsvar. Ofte vil den dog først rulle sig helt sammen og ligge stille, indtil rovdyret måske mister interessen.

5225-tusindben-1456-IMG0040-RT2880

Andre interessante sider

Tigere som rovdyr
Tigeren er som medlem af kattefamilien blandt pattedyrenes mest specialiserede rovdyr. Dens tandsæt er udelukkende tilpasset til at fastholde og skære med. Der er f.eks. ingen knusetænder og kødet tygges ikke,- det sluges i store lunser. Forlemmerne har en fantastisk veludviklet muskulatur der sammen med de altid skarpe kløer gør det muligt for tigeren at […]
Læs mere
Congopåfugl i Afrika
Congopåfuglen kommer logisk nok fra Congo (tidligere Zaire), hvor den lever en skjult tilværelse i regnskoven omkring Congofloden. Denne sjældne fugl blev først beskrevet af videnskaben i 1936, men ikke engang lokalbefolkningen kender den ret godt, de mener f.eks. stadig at hanner og hunnerne er helt ens. Dette skyldes nok at de kun har fanget […]
Læs mere
Pungdyr i Sydamerika
Da Australien og Sydamerika var landfast med sydpolen (tilsammen kaldt gundvanaland) vandrede de nuværende pungdyrs forfædre ud på begge kontinenter før de løsrev sig fra sydpolen og derfor der i dag pungdyr både i Australien og Sydamerika. I Sydamerika findes der dog kun to slags: Inkaspidsmus og pungrotterne hvoraf nogle arter faktisk ingen pung har […]
Læs mere

.