Missionær i regnskoven

Kristne missionærer var blandt de første hvide mennesker, der kom til regnskoven i Amazonas. De har altid betragtet omvendelsen af de oprindelige folk til den kristne tro som deres vigtigste opgave. Forkyndelsen i kirken har dog aldrig stået alene. Missionærerne har også anlagt skoler og sundhedsklinikker på deres steder midt i skoven.

Trods gode hensigter har missonærernes arbejde ofte betydet, at de oprindelige folk har mistet troen på sig selv og egne værdier, og så går de let til grunde, når det moderne samfund trænger sig på.

Andre interessante sider

Penan
Penan’erne lever i den malayisiske delstat Sarawak og den indonesiske delstat Kalimantan på det nordlige Borneo. De er et af 21 oprindelige folk, der som en fællesbetegnelse kaldes dayakker. Kun nogle få hundrede lever i dag som nomader, resten bor fast i huse.    
Læs mere
Sundhedsarbejderen i Østafrika
Malaria er i dag den sygdom i verden, der slår flest mennesker ihjel. Langt de fleste dødsfald sker i Afrika og det er næsten altid børnene det går ud over. Tidligere var malaria stort set kun en sygdom, der forekom i lavlandet. Men den er i dag ved at brede sig til tropernes bjergområder. Hvorfor? […]
Læs mere
Udvandringen fra Java
De fleste udvandrere fra Java er landarbejdere uden jord. Men der er også folk fra byerne: cykeltaxikørere, skopudsere og andre, der prøver at hutle sig igennem storbyens vrimmel, om nødvendigt ved småkriminalitet. De håber på en bedre fremtid i de fjerne skove  
Læs mere

.