Formål
Regnskove.dk har til formål, at give elever i grundskolens mellemste trin en forståelse for det væsentlige emne ”regnskove”, som samtidig har indbygget en tværfaglighed, der styrker elevernes indsigt i sammenhængene mellem de enkelte skolefag. Regnskove.dk er visuelt stærkt og ikke tekstmæssigt omfattende, og er derfor velegnet til at engagere de elever, der er bogligt svage, og i højere grad lærer gennem andre veje end de traditionelle, ikke mindst det visuelle udtryk. Regnskove.dk’s intention er derfor at være inkluderende i en undervisningsmæssig sammenhæng.

Baggrund
Regnskove.dk er et projekt, som opstod 1993 på basis af nogle personer med en fælles interesse for formidling via digitale medier. Før vi begyndte på projektet Regnskove var vi hverken erhvervsmæssigt eller organisatorisk involveret i emnet.

Regnskove.dk indgik et samarbejde med Zoologisk Have København, Danmarks Biblioteksskole (idag Det Informationsvidenskabelige Akademi, Københavns Universitet), Mediehuset København og IV-System, om at udvikle et interaktivt multimedieprojekt om regnskove. Det skulle give oplysninger om regnskovsproblematikken med dokumentation via billeder og lyd, og blandt andet opbygges som et supplement til Trope-Zoo i Zoologisk have, og medvirke til at uddybe de oplevelser og informationer, de besøgende får. Projektet har i øvrigt fået økonomisk støtte fra Tuborg-Fonden, Kulturfondet, Tilsynsrådet for zoologiske haver, Friluftsrådet samt Regnskovsgruppen Nepenthes. I 2012 fik regnskove.dk støtte af Ministeriet for Børn og Undervisnings tips- og lottomidler”, til opgradering af sitet til en tidsvarende digital platform. Det bevirker at sitet idag kan vises på alle devices (laptop, mobil, tablets og storskærme) og skærmtyper.

I dag drives Regnskove.dk udelukkende af frivillige medarbejdere.

Redaktionel vedligeholdelse: redaktionen@regnskove.dk

Jimmy Rehak; Producent og systemkoordinator
Anders Engberg; Koordinator og Journalist
Bjarne Werth; 2D- tegner og grafiker
Iben Kaalund; Designer
Thomas Biehl; illustrator
Marianna Fridjonsdottir; Social medier, tech-koordinator
Anders Klixbull; HTML- programmør

Peter Haase, Informationschef
Ulla Didriksen, Biolog, Skoletjenesten
Dorte Andersen, Biolog, Skoletjenesten
Katrine Villumsen, biolog
Jes Aagaard, Informationsmedarbejder

Erik Falk
Carsten Broder Hansen
Ulrik Promme
Jimmy Rehak

Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA)
Steffen Knak-Nielsen; Projektleder på Regnskove
Haakon Lund; Databehandler
Hans J.S. Andersen; Tekn. leder

Til underviserne
Som skolelærer skal du være velkommen til at bruge regnskove.dk i din undervisning. Brug af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern brug er tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node. Brugen skal ske inden for aftalens begrænsninger.

God fornøjelse

Mediehuset København
Reventlowsgade 14, 3.
1651 København V
Tel. 70 20 66 20