Bladskæremyre som bladædere

I regnskovene kan man se travle myrer haste af sted med små afklippede bladstykker løftet lige op i luften. Det er arbejderne fra bladskæremyrernes bo.

Blade fra bestemte træer hentes hjem til boet hvor de bliver gennemtygget og podet med en særlig svamp. Svampen vokser så på bladmassen; den er næringsrig og indeholder ikke de svært fordøjelige cellulose stoffer – den spiser myrerne så. På denne måde får myrerne næring ud af bladene, uden at skulle trækkes med de mere besværlige plantestoffer.

Andre interessante sider

Gylden løveabe
Den gyldne løveabe fra Brasiliens regnskove kan nævnes som et typisk eksempel på en vest-abe. De har adskilte næsebor, som vender til hver sin side, og deres snuder ser derfor lidt buttede ud. Derudover hører de gyldne løveaber til gruppen af sydamerikanske egernaber.
Læs mere
Tiger i Sydøstasien
Ikke alle tigere er regnskovsdyr. Fx findes de få vildtlevende Sibiriske tigere hovedsagelig i Sibiriens løvfældende skove, hvor der er frost i lange perioder af året. Men sumatratigeren er et typisk regnskovsdyr, lige som den måske uddøde java-tiger.   
Læs mere
Lori
Lorien er, lige som bl.a. lemuren fra Madagaskar, at henregne til gruppen af halvaber. Der findes to typer lorier – de slanke og de mere plumpe. De findes især i Indiens regnskove, hvor de er fuldstændig træboende. De er nataktive, og klatrer langsomt, men meget sikkert, gennem trækronerne, hvor de finder alt, fra fugleunger til modne […]
Læs mere

.