Igler som rovdyr

Hvis man færdes i de fugtige regnskove kan man få den blandede glæde at møde iglerne. De ligger i skovbunden eller hænger i de nederste blade på de lavere træer.

Iglen finder sine byttedyr ved hjælp af den varme de udsender. Faktisk kan iglerne registrere temperaturforskelle helt ned til 1 grad C. Så hvis du står stille i regnskoven vil du måske se igler der kommer op fra skovbunden og kommer hen imod dig. Når iglen har fundet sit bytte bider den sig igennem huden og suger blod. Den kan indtage mængder, der svarer til 5 gange dens egen vægt, men behøver så heller ikke at æde noget det næste år.

Andre interessante sider

Skorpion
Skorpionen er et nataktivt dyr, som om dagen ligger skjult i regnskovens bund. Forrest på kroppen har den to klo-sakse til at fastholde bytte med. På det bagerste led af bagkroppen sidder en giftkrog, som producerer en gift, der kan lamme hjerte og åndedrætsmuskel på byttedyr.
Læs mere
Slanger i Australien
Isolationen af Australien har selvfølgelig også sat sig spor andre steder i dyreriget, end hos pattedyrene. I dag menes 9 ud af verdens 10 giftigste slanger at være Australske, og bl.a. er de meget giftige brown snakes at finde i den Australske regnskoven.
Læs mere
Småflagermus som rovdyr
Nogle af de mest effektive jægere i regnskoven er de insektædende flagermus. De har specialiseret sig i at tage de nataktive insekter, der ellers lige troede sig sikre nu da fuglene er gået til ro for natten. Flagermusen finder sit bytte i mørket ved hjælp af sin avancerede ekkosans. Lydbølger udsendes fra et bestemt organ […]
Læs mere

.