Småflagermus som rovdyr

Nogle af de mest effektive jægere i regnskoven er de insektædende flagermus. De har specialiseret sig i at tage de nataktive insekter, der ellers lige troede sig sikre nu da fuglene er gået til ro for natten. Flagermusen finder sit bytte i mørket ved hjælp af sin avancerede ekkosans. Lydbølger udsendes fra et bestemt organ på flagermusens næse. Når disse lyde rammer byttet, afbøjes de og sendes tilbage til flagermusens følsomme ører. Nu ved flagermusen hvor byttet befinder sig.

Der findes også små flagermus der lever af blod fra større dyr.

vampyrflagermus RT

Regnskovens vampyrer

“Vampyrflagermusene” lever alle i Syd- og Mellemamerika. De sover om dagen og om aftenen opsøger de fugle og pattedyr, der er gået til ro i regnskoven. Mange tror de suger blod, men faktisk slikker de små dråber fra et sår som de har bidt i byttets hud. Flagermusens spyt indeholder et stof der forhindrer såret i at lukke sig før flagermusen er mæt. Mange af byttedyrene opdager aldrig at de har været bytte for en vampyr.

Andre interessante sider

Krokodille
Der findes 2 familier af krokodiller. En består af de egentlige krokodiller, alligatorer og kaimaner. Den anden familie består kun af de særprægede, smalsnudede gavialer. Inden for den 1. familie kan man skelne mellem krokodiller og alligatorer ved hjælp af deres tænder. Hos krokodillerne er den 4. tand i undermunden nemlig synlig fordi krokodillerne har […]
Læs mere
Krokodiller som rovdyr
Krokodillen ligger oftest på lur i vandoverfladen og venter på de dyr, der må ned til vandet for at drikke. Små byttedyr kan fejes ned fra bredden med den store muskuløse hale, mens større byttedyr må fanges med kæberne, hives ned under vandet og druknes. Krokodillens tænder er kegleformede og gode til at fastholde byttet, […]
Læs mere
Regnorm
Regnormen hører til gruppen af ledorme, blandt andet fordi dens krop er opdelt i mange små led. Regnormen lever af gamle blade og spiller derfor en stor rolle i omsætningen af dødt plantemateriale. Dens afføring giver de levende planter meget af den næring, de har brug for.
Læs mere

.