Elefant i Sydøstasien

Af verdens to elefantarter er det kun den indiske, eller asiatiske elefant der er et regnskovs dyr. Dens større afrikanske fætter lever oftest på de åbne savanner. Denne forskel i levested kan faktisk ses på deres udseende, idet den der lever i skoven er mindre som tilpasning til at komme lettere rundt mellem skovens stammer. Den indiske elefant tydeligt mindre ører, da den har brug for mindre afkøling nu da den lever i den skyggefulde jungle, og netop ørene tjener elefanterne til afkøling af blodet og til generering af en kølende luftstrøm langs kroppen.

frode leave XSFrode-Frø spørger om du vil vide vide mere om elefanter?
Så tryk ham på maven.

 

Andre interessante sider

Leopard
Leoparden hører til de store katte. Den kan altså brøle, men ikke spinde som vores huskat. Og skønt den ikke er så stor som løver og tigre, er leoparden et yderst effektivt rovdyr. Den er med sine “kun” 45 kilo legemsvægt og stærke muskulatur utrolig adræt – og lige god til at løbe, springe, svømme […]
Læs mere
Jaguar
Jaguaren er det største rovdyr i Sydamerikas regnskov. Den kan, ligesom leoparden, blive op til 2½ meter lang, men er en hel del mere kraftigt bygget og kan komme op at veje 115 kg. Jaguaren er altså blevet for tung til at være rigtig behændig i regnskovens trækroner og skønt den stadig hviler på grene […]
Læs mere
Chimpanse som altæder
Chimpansen har et afvekslende fødevalg som på mange måder minder om menneskets. Det er vel ingen hemmelighed at chimpanserne spiser frugt, bl.a. bananer, men hvor mange ved at chimpanser faktisk også går på jagt efter frisk kød? Når protein behovet skal dækkes kan chimpanse flokke gå på jagt efter fx andre arter af aber. Chimpanserne […]
Læs mere

.