Gibbon

Gibbonaben er den mindste af menneskeaberne. Den har udviklet armgang i grene til perfektion, og den kan til forskel fra orangutangen bevæge sig gennem regnskovens trækroner i lange spring. Kun sjældent vælger en gibbonfamilie at bevæge sig på jorden – og hvis det sker, må aberne holde deres meget lange arme ud til siden for at undgå at slæbe dem på jorden efter sig.

Andre interessante sider

Flagermus
Flagermusen er det eneste aktivt flyvende pattedyr. Vingerne består af papirtynde elastiske hinder, der er spændt ud imellem fingerknoglerne, ben og hale. Hinderne er i virkeligheden en forlængelse af huden på ryg og bug. De fleste flagermus er nataktive, og finder skjul om dagen i hule træer, klippehuler, eller de hænger fra grenene i træerne. […]
Læs mere
Lori (fugl)
Der findes 65 forskellige arter af de små farvestrålende lorier. De lever i regnskovene i Ny Guinea, på Molukkerne og i Australien. Lorierne er små papegøjer, de mindste er kun ca. 12 centimeter, og de største ikke mere end 50 centimeter i længden. Til gengæld er de nogle af de mest farvestrålende og charmerende af regnskovens […]
Læs mere
Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere

.