Leopard

Leoparden hører til de store katte. Den kan altså brøle, men ikke spinde som vores huskat. Og skønt den ikke er så stor som løver og tigre, er leoparden et yderst effektivt rovdyr. Den er med sine “kun” 45 kilo legemsvægt og stærke muskulatur utrolig adræt – og lige god til at løbe, springe, svømme og klatre i træer. Både i træerne og på bunden af regnskoven yder leopardens pletter den optimale camouflage. Selv månelyset er nemlig diffust og “plettet” under trækronerne, så leoparden falder perfekt ind i baggrunden, når den jager, både om dagen og om natten.5286B - Leopard (Panter) 1456-IMG0027

130522_frode_1leave-XSVidste du, at en panter i virkeligheden er en sort leopard?
De er altså samme slags dyr (samme art) og kan sagtens få yngledygtige unger sammen. Om ungerne bliver sorte eller plettede er bestemt af hvordan forældrenes gener for pelsfarve er. Det gen, som danner de plettede skind, er dominerende, hvorimod generne for det sorte skind er vigende. Også den sydamerikanske jaguar findes med helt sort pels. De sorte jaguarer er mest almindelige i tæt, fugtig skov, lige som de sorte leoparder findes i de mere fugtige dele af Asiens regnskove.

Andre interessante sider

Orkideknæler
Orkidé-knæleren lever af dag-aktive insekter. Dens lighed med orkidéblomsten bevirker, at insekterne føler sig tiltrukket af dens udseende. Sommerfugle bliver narret til at komme indenfor de tornbesatte fangarmes rækkevide. Samtidig bevirker forklædningen også, at fugle sjældent opdager knæleren, og således bliver den ikke selv bytte.
Læs mere
Næsebjørn som altædere
Næsebjørnene hører til en gruppe af pattedyr der kaldes halvbjørnene. Og som andre bjørne hører næsebjørnen faktisk til rovdyrene. Men disse rovdyr lever faktisk af planteføde lige såvel som af kød, og er derfor en omnivor snarere end en kødæder. Næsebjørnene bruger deres lange følsomme snuder til at undersøge skovbunden og de lavere træers grene […]
Læs mere
Kaguang mellem trækronerne
Af alle de pattedyr, der kan svæve, er kaguangerne nogle af de allerbedste. De har udviklet en dobbelt hudfold som er spændt ud mellem for- og bagben og halen. Når kaguangen kaster sig ud fra et træ fungerer denne hud som et stort svæveplan og halen som ror. Når kaguangerne hviler hænger de under en […]
Læs mere

.