Lori

Lorien er, lige som bl.a. lemuren fra Madagaskar, at henregne til gruppen af halvaber. Der findes to typer lorier – de slanke og de mere plumpe. De findes især i Indiens regnskove, hvor de er fuldstændig træboende. De er nataktive, og klatrer langsomt, men meget sikkert, gennem trækronerne, hvor de finder alt, fra fugleunger til modne frugter og frø at spise. De lever normalt alene eller parvis. De har ingen rede; hunnen bærer ungen på sin ryg, fra den er født til den kan klare sig selv.

Andre interessante sider

Myrepindsvin
Myrepindsvinet er dækket af glatte, korte pigge, undtagen på bugen. Det har ingen tænder, men en lang rørformet snude, der sammen med en klæbrig tunge sætter det i stand til at slikke myrer op. I yngletiden udvikler hunnen en pung, hvori hun lægger 2 æg. 
Læs mere
Orkideknæler
Orkidé-knæleren lever af dag-aktive insekter. Dens lighed med orkidéblomsten bevirker, at insekterne føler sig tiltrukket af dens udseende. Sommerfugle bliver narret til at komme indenfor de tornbesatte fangarmes rækkevide. Samtidig bevirker forklædningen også, at fugle sjældent opdager knæleren, og således bliver den ikke selv bytte.
Læs mere
Katta-lemur
Katta-lemuren er en halvabe, der – som alle lemurer – kun lever på Madagaskar. Den lever i store flokke i regnskoven, og det er hunnerne, der bestemmer i flokken. Meget af tiden i en katta-flok bruges på afslappet solbadning enten i træerne eller på solrige steder på jorden. Her kan flokke ses med for- og bagben strakt ud […]
Læs mere

.