Lori

Lorien er, lige som bl.a. lemuren fra Madagaskar, at henregne til gruppen af halvaber. Der findes to typer lorier – de slanke og de mere plumpe. De findes især i Indiens regnskove, hvor de er fuldstændig træboende. De er nataktive, og klatrer langsomt, men meget sikkert, gennem trækronerne, hvor de finder alt, fra fugleunger til modne frugter og frø at spise. De lever normalt alene eller parvis. De har ingen rede; hunnen bærer ungen på sin ryg, fra den er født til den kan klare sig selv.

Andre interessante sider

Tusindben
I virkeligheden har tusindben ikke 1.000 ben. De største har “kun” 200 par ben, selv om det også er en sjat. For ikke at blive spist af større rovdyr, kan tusindbenet udskyde en ildesmagende, farvet giftig væske som forsvar. Ofte vil den dog først rulle sig helt sammen og ligge stille, indtil rovdyret måske mister interessen.
Læs mere
Krybdyr i Afrika
Den afrikanske regnskov byder på rigtig mange arter af krybdyr, men helt specielt kan man i Afrika finde gravende pytonslanger, træhugorme og slanger der udelukkende lever af fugleæg. Kamæleonen er også talstærkt repræsenteret i trækronerne i Afrika, men findes desuden også i de arabiske lande og i Indien og på Sri Lanka.  
Læs mere
Orangutang
I Sumatra og Borneos regnskove lever en anden menneskeabe, orangutangen. Skovmennesket, som navnet orangutang betyder på malaysisk, bevæger sig langsomt gennem trækronerne i jagt på frugt, blade, frø og eventuelle fugleæg. Også nattetimerne tilbringes heroppe. Orangutangen bygger en rede med et lille tag til læ for regnen; og her sover den 10-20 meter over jorden. Orangutangen lever til […]
Læs mere

.