Phlogis kibalensis (bladhopper)

Phlogis kibalensis er en bladhopper og insektart i familien småcikader (latin: Cicadellidae).

Phlogis kibalensis blev beskrevet i 2022 af Alvin Helden, efter at være blevet opdaget på en studietur i Kibale National Park, i det vestlige Uganda.

Arten har en metallisk glans og grubet kropsoverflade. Den ligner andre bladhoppere, især i dens mandlige kønsorganer, som delvist er formet som et blad. Den har et bemærkelsesværdigt øje, som er metallisk rødt.

Bladhoppere er tæt beslægtet med cikader, men er mindre. De lever hovedsageligt af plantesaft og bliver byttet af hvirvelløse dyr, herunder edderkopper, biller og snyltehvepse, samt fugle.

Andre interessante sider

Skildpadde
Skildpadder er i virkeligheden krybdyr, og ikke padder, som navnet ellers antyder. Det er en ældgammel dyregruppe, som stort set ikke har forandret sig i 200 millioner år. Deres skjolde er dannet af benplader, dækket af hornplader. Ribbenene er vokset sammen med skjoldet, hvilket betyder, at skildpadden kun kan bruge sin bugmuskel til at trække […]
Læs mere
Grøn træpyton som rovdyr
Den asiatiske træpyton har udviklet en snohale der sætter den i stand til at kaste sig ud i luften efter et bytte og alligevel bevare et solidt greb i en gren. På denne måde kan denne kvælerslange faktisk fange fugle i flugten. Dog foretrækker slangen at jage krybdyr og padder eller at snige sig ind […]
Læs mere
Paradisfugle i de lavere træer
I regnskovens lavere træer er der mindre lys end i de øverste lag. Dette mindsker antallet af arter. Til gengæld støder vi i de lavere træer på dyr, der kan have en større kropsvægt og med nye og anderledes bevægelses-former som tilpasning til at leve tættere på jorden.
Læs mere

.