Truede tigre
Den bengalske tiger fra Asiens regnskove er stærkt truet. Ved århundrede-skiftet mente man, at der var omkring 40.000 individer, i 1989 var bestanden nede på ca. 4300 og i 1996 fandt man kun ca. 3000 bengalske tigre i naturen.
På grund af den store befolkningstilvækst i mange af de lande, hvor tigeren lever, bliver der færre og færre muligheder for at tigrene kan opretholde de store territorier, som er så nødvendige for dem. Mange tidligere jagt-revirer er nu landbrugsjord og tigeren fortrænges. I mange af disse lande har man indset problemet og “projekt tiger” er startet op til beskyttelse af de få tilbageblevne tigre i verdens regnskove.
Andre interessante sider
Orangutang
I Sumatra og Borneos regnskove lever en anden menneskeabe, orangutangen. Skovmennesket, som navnet orangutang betyder på malaysisk, bevæger sig langsomt gennem trækronerne i jagt på frugt, blade, frø og eventuelle fugleæg. Også nattetimerne tilbringes heroppe. Orangutangen bygger en rede med et lille tag til læ for regnen; og her sover den 10-20 meter over jorden. Orangutangen lever til […]
Læs mere
Krybdyr i Afrika
Den afrikanske regnskov byder på rigtig mange arter af krybdyr, men helt specielt kan man i Afrika finde gravende pytonslanger, træhugorme og slanger der udelukkende lever af fugleæg. Kamæleonen er også talstærkt repræsenteret i trækronerne i Afrika, men findes desuden også i de arabiske lande og i Indien og på Sri Lanka.
Læs mere
Næbdyr
Kloakdyr-gruppen indeholder et af verdens få giftige pattedyr; det australske næbdyr. Hos dette dyr er hannerne udstyret med en torn på bagbenene, og denne torn indeholder gift. Den bruges når hannerne slås om territorier. Næbdyret lever i og langs med floderne i Østaustralien.
Læs mere