Truede tigre
Den bengalske tiger fra Asiens regnskove er stærkt truet. Ved århundrede-skiftet mente man, at der var omkring 40.000 individer, i 1989 var bestanden nede på ca. 4300 og i 1996 fandt man kun ca. 3000 bengalske tigre i naturen.
På grund af den store befolkningstilvækst i mange af de lande, hvor tigeren lever, bliver der færre og færre muligheder for at tigrene kan opretholde de store territorier, som er så nødvendige for dem. Mange tidligere jagt-revirer er nu landbrugsjord og tigeren fortrænges. I mange af disse lande har man indset problemet og “projekt tiger” er startet op til beskyttelse af de få tilbageblevne tigre i verdens regnskove.
Andre interessante sider
Tiger i Sydøstasien
Ikke alle tigere er regnskovsdyr. Fx findes de få vildtlevende Sibiriske tigere hovedsagelig i Sibiriens løvfældende skove, hvor der er frost i lange perioder af året. Men sumatratigeren er et typisk regnskovsdyr, lige som den måske uddøde java-tiger.
Læs mere
Giftfrø
I Syd- og Centralamerikas regnskove lever de små og farvestrålende Pilegiftfrøer. De kaldes også farvefrøer eller blot giftfrøer. Det er kun 3 ud af ialt 150 arter, som er giftige nok til at menneskene i regnskoven kan anvende frøernes gift på pilespidser. Farver har frøerne til gengæld rigeligt af, og de sorte, gule og orange farver […]
Læs mere
Hulepindsvin
En bemærkelsesværdig gnaver er hulepindsvinet, som træffes både i Asien og i Afrikas regnskove. Den kan veje op til 25 kg, men virker endnu større på grund af sine lange pigge. Hvis et hulepindsvin føler sig truet, rejser det piggene og ryster sig kraftigt. Den faretruende raslen dette afstedkommer, kan holde de fleste fjender på afstand, især hvis de […]
Læs mere