Tigere som rovdyr

Tigeren er som medlem af kattefamilien blandt pattedyrenes mest specialiserede rovdyr. Dens tandsæt er udelukkende tilpasset til at fastholde og skære med. Der er f.eks. ingen knusetænder og kødet tygges ikke,- det sluges i store lunser. Forlemmerne har en fantastisk veludviklet muskulatur der sammen med de altid skarpe kløer gør det muligt for tigeren at fastholde selv meget store byttedyr.

Tigerens stribede pels camouflerer den mod regnskovens lys og skygge-effekter. Således kan den snige sig ind på nært hold af byttet. Herfra overraskes byttedyret, tigeren farer frem og mindre dyr får et dræbende slag eller et bid i nakken, mens større dyr dræbes ved et vedvarende bid i struben.

 

Tigerens mange byttedyr

I de asiatiske regnskove inkluderer tigerens foretrukne byttedyr bl.a. axishjorte, vildsvin, gauerokser og tamkvæg, men den tager også krybdyr, fugle, frøer og fisk. Du kan finde mere information om mange af disse dyr i afsnittet om “Dyregrupper i regnskoven“.

 

frode leave XSVil du vide hvorfor tigeren altid har skarpe klør? så læs mere

Tigerens skarpe klør

Alle katte ( med undtagelse af den meget specielle gepard) blotter kun deres kløer ved jagt, klatring eller når de afmærker deres territorium på træstammer, resten af tiden ligger kløerne godt beskyttet i hudfolder i poterne. På denne måde slides kløerne ikke unødigt mod jorden og er derfor både skarpere og spidsere end kløerne hos f.eks. hunde og bjørne som altid har kløerne ude.

 

Andre interessante sider

Krokodille
Der findes 2 familier af krokodiller. En består af de egentlige krokodiller, alligatorer og kaimaner. Den anden familie består kun af de særprægede, smalsnudede gavialer. Inden for den 1. familie kan man skelne mellem krokodiller og alligatorer ved hjælp af deres tænder. Hos krokodillerne er den 4. tand i undermunden nemlig synlig fordi krokodillerne har […]
Læs mere
Arowana
Arowanaen lever nær flodens overflade. Det er en 75 cm lang rovfisk, som lever af de insekter, der falder ned på vandoverfladen, eller den springer op til en meter over vandet og tager dem i luften. De højt placerede øjne og den opadstræbene mund er en tilpasning til at jage i vandoverfladen.
Læs mere
Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere

.