Tigere som rovdyr

Tigeren er som medlem af kattefamilien blandt pattedyrenes mest specialiserede rovdyr. Dens tandsæt er udelukkende tilpasset til at fastholde og skære med. Der er f.eks. ingen knusetænder og kødet tygges ikke,- det sluges i store lunser. Forlemmerne har en fantastisk veludviklet muskulatur der sammen med de altid skarpe kløer gør det muligt for tigeren at fastholde selv meget store byttedyr.

Tigerens stribede pels camouflerer den mod regnskovens lys og skygge-effekter. Således kan den snige sig ind på nært hold af byttet. Herfra overraskes byttedyret, tigeren farer frem og mindre dyr får et dræbende slag eller et bid i nakken, mens større dyr dræbes ved et vedvarende bid i struben.

 

Tigerens mange byttedyr

I de asiatiske regnskove inkluderer tigerens foretrukne byttedyr bl.a. axishjorte, vildsvin, gauerokser og tamkvæg, men den tager også krybdyr, fugle, frøer og fisk. Du kan finde mere information om mange af disse dyr i afsnittet om “Dyregrupper i regnskoven“.

 

130522_frode_1leave-XSVil du vide hvorfor tigeren altid har skarpe klør? så læs mere

Tigerens skarpe klør

Alle katte ( med undtagelse af den meget specielle gepard) blotter kun deres kløer ved jagt, klatring eller når de afmærker deres territorium på træstammer, resten af tiden ligger kløerne godt beskyttet i hudfolder i poterne. På denne måde slides kløerne ikke unødigt mod jorden og er derfor både skarpere og spidsere end kløerne hos f.eks. hunde og bjørne som altid har kløerne ude.

 

Andre interessante sider

Gekko
En gekko er en 5-30 cm lang øgle, der har en fantastisk evne til at suge sig fast på alting. Gekkoen er et natdyr. Den sidder fast på ting ved at gribe fat med nogle “hår”, der på hver fod er ca. en milliard af. Gekkoen spiser insekter, bl.a. spiser de myg. Derfor kan de være gavnlige i […]
Læs mere
Edderkoppeabe
I de sydamerikanske regnskove finder man sammen med de små egernaber de store Sapajuer-aber. Edderkoppeaben er en sådan sapajuer. Den er én af verdens mest bevægelige og hurtige aber, som bruger sine lange ben og gribehale når den bevæger sig gennem regnskovens trækroner.    
Læs mere
Knælere som rovdyr
Knæleren sidder godt camoufleret på en gren og venter på at et byttedyr skal dukke op. Det forreste benpar er omdannet til et par store udfoldelige fangarme. Byttet følges med øjnene indtil det er inden for rækkevidde. Så skyder knæleren pludselig sine fangarme frem og fanger byttet.
Læs mere

.