Tigere som rovdyr

Tigeren er som medlem af kattefamilien blandt pattedyrenes mest specialiserede rovdyr. Dens tandsæt er udelukkende tilpasset til at fastholde og skære med. Der er f.eks. ingen knusetænder og kødet tygges ikke,- det sluges i store lunser. Forlemmerne har en fantastisk veludviklet muskulatur der sammen med de altid skarpe kløer gør det muligt for tigeren at fastholde selv meget store byttedyr.

Tigerens stribede pels camouflerer den mod regnskovens lys og skygge-effekter. Således kan den snige sig ind på nært hold af byttet. Herfra overraskes byttedyret, tigeren farer frem og mindre dyr får et dræbende slag eller et bid i nakken, mens større dyr dræbes ved et vedvarende bid i struben.

 

Tigerens mange byttedyr

I de asiatiske regnskove inkluderer tigerens foretrukne byttedyr bl.a. axishjorte, vildsvin, gauerokser og tamkvæg, men den tager også krybdyr, fugle, frøer og fisk. Du kan finde mere information om mange af disse dyr i afsnittet om “Dyregrupper i regnskoven“.

 

frode leave XSVil du vide hvorfor tigeren altid har skarpe klør? så læs mere

Tigerens skarpe klør

Alle katte ( med undtagelse af den meget specielle gepard) blotter kun deres kløer ved jagt, klatring eller når de afmærker deres territorium på træstammer, resten af tiden ligger kløerne godt beskyttet i hudfolder i poterne. På denne måde slides kløerne ikke unødigt mod jorden og er derfor både skarpere og spidsere end kløerne hos f.eks. hunde og bjørne som altid har kløerne ude.

 

Andre interessante sider

Vandrende pind
Blandt insekterne findes både jægerne, og dem der jages. Behovet for at finde bytte, eller at undgå at blive ædt, har ført til de mange former for tilpasning. En af de mest anvendte tilpasninger er camouflage. Nogle insekter ligner planter i forbløffende grad – det gælder bl.a. den asiatiske vandrende pind, som ligner en vissen kvist.
Læs mere
Okapi
Okapien er i familie med giraffen, og begge er de klovdyr og drøvtyggere. Til forskel fra giraffen er okapien et rigtigt regnskovsdyr. Den har kortere hals og kortere ben end sin fætter, som lever på savannen.
Læs mere
Truede gylden løveaber
Før i tiden troede man at de gyldne løveaber levede i store dele af den sydamerikanske regnskov, men det gør de ikke. De findes kun i regnskoven lige udenfor Rio de Janeiro i Brasilien. Og da disse små aber er blevet meget populære som kæledyr i den vestlige verden, og de altså ikke findes særlig […]
Læs mere

.