Regeringens Barakbyer

Myndighederne rydder skov og bygger en barakby på den afbrændte jord. Hver familie får lidt jord til køkkenhave og frugttræer og et større stykke jord til at dyrke ris på. Familien får også del i afgrøderne fra et fælles areal. Her vokser olie-palmer og kokospalmer. Desuden får familien planter, gødning og såsæd, så de kan klare sig i to år.

Dette er hvad regeringen lover. Virkeligheden ser imidlertid ofte meget anderledes ud.

Andre interessante sider

Tømmerarbejderen på Borneo
De mennesker, som fælder træerne på Borneo, laver ikke alle det samme. Nogle fælder stammerne, andre kører dem væk og andre igen samler dem til tømmerflåder før de bliver sendt nedad floden. Det er et farligt job, ofte kommer folk til skade, eller dræbt.
Læs mere
Kvægdriver i Brasilien
Amazonas rummer enorme kvægfarme. Kvæget er opdelt i store hjorde på hundredevis af dyr. En hjord bliver passet af 3-4 kvægdrivere. De kommer fra andre dele af Brasilien, en del af dem er daglejere fra den sydlige del af landet.
Læs mere
Sundhedsarbejderen i Østafrika
Malaria er i dag den sygdom i verden, der slår flest mennesker ihjel. Langt de fleste dødsfald sker i Afrika og det er næsten altid børnene det går ud over. Tidligere var malaria stort set kun en sygdom, der forekom i lavlandet. Men den er i dag ved at brede sig til tropernes bjergområder. Hvorfor? […]
Læs mere

.