Herkulesbille
Et forunderligt insekt fra den sydamerikanske regnskov er den gigantiske Herkulesbille.
Hannen kan blive op til 15 centimeter lang, hvoraf halvdelen udgøres af det bevægelige bueformede horn, som rager ud fra hovedet. Man ved ikke ret meget om dette horns anvendelse, men da det kun er hannerne som har horn i det hele taget, bruges det sandsynligvis til kurtisering af hunner eller kampe mellem hannerne.
Vidste du at: Når nogle insekter bliver specielt store i regnskoven, er det fordi de gennem mange generationer har haft særligt gode føde- og temperaturbetingelser hele året rundt.
Andre interessante sider
Hjortesvin
Hjortesvinet ser umiddelbart ud som om det har horn. Det er imidlertid hjørnetænderne, der er vokset opad. Tænderne er for skrøbelige til at kunne bruges som våben, og forskerne mener da også at hornenes vigtigste funktion er indbyrdes kommunikation.
Læs mere
Storflagermus som frugtædere
Når mørket sænker sig i regnskoven, vågner en ny slags frugtæder op. Det er de store flagermus. I stedet for at bruge frugternes ofte iøjnefaldende farver i lokaliseringen af føde, finder de store flagermus frugterne ved hjælp af deres duft. Bananen er en typisk flagermuse-frugt. Den ser ikke ud af meget men når den er […]
Læs mere
Aguti som frugtædere
Når modne frugter og nødder falder ned på bunden af regnskoven, ædes de af mange forskellige dyrearter. En af dem er den sydamerikanske Aguti. Det er en gnaver der har specialiseret sig i de store nærringsrige nødder fra Paranødde-træet. Og forholdet mellem dyr og plante er faktisk også 2-vejs idet. Agutien nemlig hjælper Paranødde-træet med formeringen. Det sker når […]
Læs mere