Bjergregnskove

Bjergregnskoven ligger fra 900 til 3000 meters højde.

Plantevæksten i bjergregnskoven adskiller sig meget fra den i lavlandsregnskoven: Træerne er krogede og ofte flerstammede. Trækronerne er næsten altid indhyllet i lave skyer, hvorfor disse regnskove også kaldes for tågeskove. Lav’er hænger som skæg fra grenene, og stammerne og skovbunden er dækket af mos.

Der er ikke meget lys og alt drypper af væde.

Klimaet er køligere og forrådnelsesprocesserne langsommere i bjergregnskovene end i de varmere lavlandsregnskove. Næringsstofferne frigives således langsommere og man finder oftere tilpasninger til alternative måder at få næring på: fx er kandebæreren speciel, idet det er en plante, som selv fanger sine insekter og omsætter dem til energi.

Andre interessante sider

Bundlag 2
Hernede er der næsten helt mørkt og kun skyggetålende planter kan gro. Nogle steder er det så mørkt at skovbunden næsten er ubevokset, hvilket gør det let at færdes mellem de store stammer, der bærer de højere toplag.
Læs mere
Kulturer forsvinder
Alene i Brasilien er der i dette århundrede forsvundet mere end 90 indfødte folk, hver med deres enestående kultur og eget sprog. Verdens kulturelle rigdom bliver mindre. Med disse indfødte kultures uddøen, forsvinder også en kolossal viden om regnskoven, fx en viden om planter og deres måske helbredende virkning på nogle af den moderne verdens […]
Læs mere
Regn og fordampning
I regnskoven regner det meget – mere end noget andet sted på jorden. Der falder i gennemsnit 2-5 meter regn om året, og nogle steder helt op til 11 meter om året. Til sammenligning falder der i Danmark 0,7 meter om året. De kraftige regnskyl brydes i træernes kroner og på vej ned mod skovbunden […]
Læs mere

.