Bjergregnskove

Bjergregnskoven ligger fra 900 til 3000 meters højde.

Plantevæksten i bjergregnskoven adskiller sig meget fra den i lavlandsregnskoven: Træerne er krogede og ofte flerstammede. Trækronerne er næsten altid indhyllet i lave skyer, hvorfor disse regnskove også kaldes for tågeskove. Lav’er hænger som skæg fra grenene, og stammerne og skovbunden er dækket af mos.

Der er ikke meget lys og alt drypper af væde.

Klimaet er køligere og forrådnelsesprocesserne langsommere i bjergregnskovene end i de varmere lavlandsregnskove. Næringsstofferne frigives således langsommere og man finder oftere tilpasninger til alternative måder at få næring på: fx er kandebæreren speciel, idet det er en plante, som selv fanger sine insekter og omsætter dem til energi.

Andre interessante sider

Bæredygtigt skovbrug i Guyana
Der er talt meget om bæredygtig skovhugst i den internationale miljødebat. I de seneste år har tømmerfirmaet Demerara Timbers Limited ( DTL) i samarbejde med den tidligere A.P.Møller skibsreder Karsten Borch og Regnskovs-gruppen Nepenthes udført det i praksis.
Læs mere
En sommerfuglefarm i Malaysia
I Malaysia findes der en del sommerfugle-farme. Sommerfugle indfanges i skoven og så øges antallet af sommerfugle på farmen gennem målrettet opdræt. Farmene har to indtægtskilder: turistbesøg og salg af sommerfuglene. De sælges især til private samlere. En del sommerfuglearter er blevet reddet på denne måde fordi man ikke længere kan få en høj pris […]
Læs mere
Regn og fordampning
I regnskoven regner det meget – mere end noget andet sted på jorden. Der falder i gennemsnit 2-5 meter regn om året, og nogle steder helt op til 11 meter om året. Til sammenligning falder der i Danmark 0,7 meter om året. De kraftige regnskyl brydes i træernes kroner og på vej ned mod skovbunden […]
Læs mere

.