Chimpanser i de lavere træer

Chimpanserne er tilpasset til et liv både på jorden og i regnskovens lavere træer. De bevæger sig uhindret på jorden ved at støtte knoerne mod underlaget og samtidig er deres hænder og fødder fantastiske gribe-redskaber, der også gør chimpansen til en dygtig klatrer. F.eks. bygger chimpanser reder helt op til 30 meter oppe i træerne og kan på denne måde tilbringe natten i større tryghed for eventuelle rov-dyr. Men de finder dog hovedparten af deres føde på jorden, hvor de tilbringer det meste af dagen.

frode fod x

Chimpansernes fødevalg og jagtmetoder.

Chimpansen har et afvekslende fødevalg som på mange måder minder om menneskets. Det er vel ingen hemmelighed at chimpanserne spiser frugt, bl.a. bananer, men hvor mange ved at chimpanser faktisk også går på jagt efter frisk kød? Når protein-behovet skal dækkes kan chimpanse-flokke gå på jagt efter fx andre arter af aber. Chimpanserne kan så dele sig i flere hold, nogle jager byttedyret gennem trækronerne indtil den jagede abe prøver at slippe væk ved at søge ned på jorden. Hernede venter det andet hold chimpanser og byttet omringes og nedlægges.

Andre interessante sider

Gibbon
Gibbonaben er den mindste af menneskeaberne. Den har udviklet armgang i grene til perfektion, og den kan til forskel fra orangutangen bevæge sig gennem regnskovens trækroner i lange spring. Kun sjældent vælger en gibbonfamilie at bevæge sig på jorden – og hvis det sker, må aberne holde deres meget lange arme ud til siden for at undgå at slæbe […]
Læs mere
Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere
Dovendyret i trækronerne
Dovendyrets tilpasning til livet i de tropiske trækroner er tæt på at være fuldkommen. Disse langsomme pattedyr både æder, sover, parrer sig og føder deres unger hængende under grenene oppe under regnskovens tag. En gang om ugen må dovendyret dog ned. Nede ved roden af sit træ graver den et hul hvori den har afføring […]
Læs mere

.