Dovendyr

Dovendyret holder til højt oppe i Sydamerikas regnskovs-top. Det kravler gerne fra gren til gren med hovedet nedad, mens det søger efter velsmagende blade. Dovendyret er ikke dovent, men langsomt, fordi det ikke har så veludviklede muskler; derfor kan det ikke flygte hurtigt fra et eventuelt rovdyr. I stedet har det camoufleret sig – dovendyrets pels er opbygget, så grønne alger nemt kan gro der. Derfor er dovendyrene ofte lige så grønne som den regnskov, de lever i.

 

Andre interessante sider

Næsebjørn som altædere
Næsebjørnene hører til en gruppe af pattedyr der kaldes halvbjørnene. Og som andre bjørne hører næsebjørnen faktisk til rovdyrene. Men disse rovdyr lever faktisk af planteføde lige såvel som af kød, og er derfor en omnivor snarere end en kødæder. Næsebjørnene bruger deres lange følsomme snuder til at undersøge skovbunden og de lavere træers grene […]
Læs mere
Edderkoppeabe
I de sydamerikanske regnskove finder man sammen med de små egernaber de store Sapajuer-aber. Edderkoppeaben er en sådan sapajuer. Den er én af verdens mest bevægelige og hurtige aber, som bruger sine lange ben og gribehale når den bevæger sig gennem regnskovens trækroner.    
Læs mere
Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere

.