Myresluger

Den nordlige tamandua er en mellemstor myresluger med en gribehale, små øjne og ører, og en lang snude. Pelsen er bleg gul over det meste af kroppen med et karakteristisk bælte af sort pels over ryg og skuldre, der ligner en vest. Mønstret gør det muligt at skelne disse arter fra dets sydlige slægtning, som har en mere ensartet farve. Halen har pels på sin øverste overflade for omkring en tredjedel af dens længde, men er ellers hårløs. Baghovene har fem tæer, mens forhovene kun har fire.

Ligesom andre myreslugere er den nordlige tamandua meget tilpasset til sin usædvanlige kost. Tungen er lang, udvides, og dækket af klæbrigt spyt i stand til at afhente myrer og termitter. Ligesom andre myreslugere har den nordlige tamandua ingen tænder.

En stor myresluger spiser op til 30.000 myrer eller termitter om dagen. Ud over sin kost, og i modsætning til stor myresluger, er den nordlige tamandua også tilpasset livet i træerne.

Den nordlige tamandua lever i skove fra det sydlige Mexico, gennem Mellemamerika til det vestlige Colombia, Venezuela og Ecuador, og det nordvestlige hjørne af Peru. Det er blevet observeret i forskellige typer af skov i området, herunder stedsegrønne -, løvfældende -, mangrovesumpe, skyskove, og sekundær skov.

Andre interessante sider

Truede papegøjer
Vestafrikas regnskove rummer en fantastisk mængde af papegøjer. Og det er da også herfra verdens største eksport af fugle udgår. Faktisk kunne mange af de indfangne arter sagtens avles i fangenskab, men det ville koste det dobbelte af hvad det koster at fange dem i regnskoven. Nogle steder er det nu blevet forbudt at indføre vildtfangne papegøjer […]
Læs mere
Kloakdyr i Oceanien
Denne specielle form for pattedyr, der lægger æg og ingen egentlige dievorter har, findes kun i Australien og på den nærliggende Ny Guinea. At så speciel en dyregruppe har klaret sig gennem udviklingen må igen b.la. tillægges Australiens store grad af isolation. Det langsnuede myrepindsvin og næbdyret er begge at henregne til regnskovens fauna mens […]
Læs mere
Hulepindsvin
En bemærkelsesværdig gnaver er hulepindsvinet, som træffes både i Asien og i Afrikas regnskove. Den kan veje op til 25 kg, men virker endnu større på grund af sine lange pigge. Hvis et hulepindsvin føler sig truet, rejser det piggene og ryster sig kraftigt. Den faretruende raslen dette afstedkommer, kan holde de fleste fjender på afstand, især hvis de […]
Læs mere

.