Hulepindsvin

En bemærkelsesværdig gnaver er hulepindsvinet, som træffes både i Asien og i Afrikas regnskove. Den kan veje op til 25 kg, men virker endnu større på grund af sine lange pigge. Hvis et hulepindsvin føler sig truet, rejser det piggene og ryster sig kraftigt. Den faretruende raslen dette afstedkommer, kan holde de fleste fjender på afstand, især hvis de allerede én gang har forsøgt at bide i et surt hulepindsvin.

Andre interessante sider

Kapivar (flodsvin)
Kapivaren, også kaldet flodsvinet, er en gnaver, man kan støde på langs floderne i de sydamerikanske regnskove. Den lever i storfamilier langs floder og søer.   Det meste af dagen opholder den sig i det kølige vand, og hvis det skulle blive nødvendigt, kan den dykke for at opholde sig under vandoverfladen i op til 10 minutter!
Læs mere
Flagermus
Flagermusen er det eneste aktivt flyvende pattedyr. Vingerne består af papirtynde elastiske hinder, der er spændt ud imellem fingerknoglerne, ben og hale. Hinderne er i virkeligheden en forlængelse af huden på ryg og bug. De fleste flagermus er nataktive, og finder skjul om dagen i hule træer, klippehuler, eller de hænger fra grenene i træerne. […]
Læs mere
Dværgsilkeabe
Blandt Sydamerikas egernaber finder vi den helt lille dværgsilke-abe. Den lever af plantesaft, som den får ved at gnave hul på træers bark, og så besøge træet med mellemrum for at slikke saften i sig. Som tilpasning til dette liv har dværgsilke-aben udviklet særligt skarpe, krumme kløer, så den kan hænge fast på træstammerne, og specielle skæretænder, der holdes […]
Læs mere

.