Katta-lemur

Katta-lemuren er en halvabe, der – som alle lemurer – kun lever på Madagaskar. Den lever i store flokke i regnskoven, og det er hunnerne, der bestemmer i flokken. Meget af tiden i en katta-flok bruges på afslappet solbadning enten i træerne eller på solrige steder på jorden. Her kan flokke ses med for- og bagben strakt ud til siderne – for at kunne nyde solens varme på maven.

Andre interessante sider

Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere
Næsebjørn
Der findes mange rovdyr i verdens regnskove udover kattene. Næsebjørnene hører til gruppen af halv-bjørne og selvom de tilhører rovdyrgruppen, æder de næsten hvad som helst. Hunnerne lever i larmende flokke på op til 12 individer – disse flokke går gennem regnskovens nedre lag på konstant jagt efter noget at spise.
Læs mere
Klippegrævlinger
Klippegrævlinger er på størrelse med kaniner og er et lille tæt grå-brunt pelsdyr med kort snude, små ører, korte ben og kort hale. Under fødderne er de forsynet med svedkirtler og der kan trækkes sammen som en sugekop. På den måde kan klippegrævlingerne stå godt fast på sten og træstammer. Fortænderne i overmunden er spidse […]
Læs mere

.