Gauer okse

Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.c Gauer okse Bos gaurus tigere fotograf Yathin

Her ser du verdens største kattedyr, tigeren, der kikker glubsk på verdens største okse, gaueren. De to unge tigre vil ikke kunne slippe afsted med at at angribe okserne – det er okserne for store til.

Andre interessante sider

Primater i Sydamerika
Aberne i Sydamerikas regnskove har alle sammen flade og brede/fede næser. De bruger ikke tommelfingeren som mennesker; men griber om ting ved at klemme dem fast mellem fingrene og håndfladen, og nogle af abearterne har snohaler. Det gør de Sydamerikanske aber til noget særligt. I de øvrige verdensdele har aberne smalle næser med næseborene siddende […]
Læs mere
Myresluger
Den nordlige tamandua er en mellemstor myresluger med en gribehale, små øjne og ører, og en lang snude. Pelsen er bleg gul over det meste af kroppen med et karakteristisk bælte af sort pels over ryg og skuldre, der ligner en vest. Mønstret gør det muligt at skelne disse arter fra dets sydlige slægtning, som […]
Læs mere
Kolibri og solfugl som nektarædere
Kolibrierne i Sydamerika og Solfuglene i Asien og Afrika er alle fugle der lever af blomsternes nektar. Både kolibrierne og solfuglene har et langt tyndt næb som passer til blomsternes tragtformede kroner. Inde i næbet ligger deres tunger som fungerer som lange sugerør. Da nektaren er fattig på proteiner, supplerer disse fugle ofte deres kost […]
Læs mere

.