Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Her ser du verdens største kattedyr, tigeren, der kikker glubsk på verdens største okse, gaueren. De to unge tigre vil ikke kunne slippe afsted med at at angribe okserne – det er okserne for store til.
Andre interessante sider
Tupaia
Stamfaren til alle primaterne har formodenlig mindet om tupaiaen, også kaldet træspidsmusen. Den ligner en mellemting mellem en spidsmus og en lille abe. Ud fra fossiler kan man se, at de har ikke forandret udseende de sidste 70 mill. år.
Læs mere
Sommerfugle som nektarædere
Som voksne dyr er sommerfuglene fuldt tilpassede til føde bestående af nektar. Men sådan har det ikke været hele deres liv. Som larver er sommerfuglene bladædere, med gnavene kindbakker. Og først efter deres forvandling i pubben får de den specialiserede mund med den lange sugesnabel, der sætter dem i stand til at få nektaren ud […]
Læs mere
Giftfrø
I Syd- og Centralamerikas regnskove lever de små og farvestrålende Pilegiftfrøer. De kaldes også farvefrøer eller blot giftfrøer. Det er kun 3 ud af ialt 150 arter, som er giftige nok til at menneskene i regnskoven kan anvende frøernes gift på pilespidser. Farver har frøerne til gengæld rigeligt af, og de sorte, gule og orange farver […]
Læs mere