Næsehornsfugl og tukan som frugtædere

Nogle af de flotteste frugtædere i regnskovene, er den Sydamerikanske tukan og de Asiatiske og Afrikanske næsehornsfugle. De er alle udstyret med kraftige næb, som kan knække skallen på hårde nødder og derved skaffe fuglen adgang til de nærringsrige før. I parrings sæsonen murer næsehornsfugl-hannen, hunnen inde i et hult træ sammen med deres æg og unger og beskytter dermed familien godt med de store slanger. Men tilgengæld skal hele familien så fodres af hannen alene. Der er set eksempler på at en han-næsehornsfugl har indsamlet og bragt familien i træet over 24.000 stykker frugt i en yngle periode.

A Naesehornsfugl IMG RT


Næsehornsfugl

Næsehornsfuglene hører til blandt den asiatiske regnskovs største fugle og til forskel fra de fleste andre regnskovsfugle flyver disse store fugle ofte langt (over 20 km) i deres daglige søgning efter moden frugt.

Næsehornsfuglene hører til den gruppe af fugle, der også omfatter biædere og isfugle, men minder på mange måder om Sydamerikas tukaner, der ellers hører til spætte-gruppen.

Andre interessante sider

Skorpion
Skorpionen er et nataktivt dyr, som om dagen ligger skjult i regnskovens bund. Forrest på kroppen har den to klo-sakse til at fastholde bytte med. På det bagerste led af bagkroppen sidder en giftkrog, som producerer en gift, der kan lamme hjerte og åndedrætsmuskel på byttedyr.
Læs mere
Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere
Bladskæremyre som bladædere
I regnskovene kan man se travle myrer haste af sted med små afklippede bladstykker løftet lige op i luften. Det er arbejderne fra bladskæremyrernes bo. Blade fra bestemte træer hentes hjem til boet hvor de bliver gennemtygget og podet med en særlig svamp. Svampen vokser så på bladmassen; den er næringsrig og indeholder ikke de […]
Læs mere

.