Næsehornsfugl og tukan som frugtædere

Nogle af de flotteste frugtædere i regnskovene, er den Sydamerikanske tukan og de Asiatiske og Afrikanske næsehornsfugle. De er alle udstyret med kraftige næb, som kan knække skallen på hårde nødder og derved skaffe fuglen adgang til de nærringsrige før. I parrings sæsonen murer næsehornsfugl-hannen, hunnen inde i et hult træ sammen med deres æg og unger og beskytter dermed familien godt med de store slanger. Men tilgengæld skal hele familien så fodres af hannen alene. Der er set eksempler på at en han-næsehornsfugl har indsamlet og bragt familien i træet over 24.000 stykker frugt i en yngle periode.

A Naesehornsfugl IMG RT


Næsehornsfugl

Næsehornsfuglene hører til blandt den asiatiske regnskovs største fugle og til forskel fra de fleste andre regnskovsfugle flyver disse store fugle ofte langt (over 20 km) i deres daglige søgning efter moden frugt.

Næsehornsfuglene hører til den gruppe af fugle, der også omfatter biædere og isfugle, men minder på mange måder om Sydamerikas tukaner, der ellers hører til spætte-gruppen.

Andre interessante sider

Hjortesvin som altæder
Som de fleste svin, lever hjortesvinet af alt hvad det kan finde på skovbunden. Det omfatter både plante- og animalsk materiale. De lange tænder bruges ikke til at finde føde med som man måske skulle tro, det er de for skrøbelige til, til gengæld mener forskerne at hjortesvinene signalerer til hinanden med disse “gevirer”. I […]
Læs mere
Chimpanse som altæder
Chimpansen har et afvekslende fødevalg som på mange måder minder om menneskets. Det er vel ingen hemmelighed at chimpanserne spiser frugt, bl.a. bananer, men hvor mange ved at chimpanser faktisk også går på jagt efter frisk kød? Når protein behovet skal dækkes kan chimpanse flokke gå på jagt efter fx andre arter af aber. Chimpanserne […]
Læs mere
Truede elefanter
Den afrikanske elefant er ikke udelukkende et regnskovsdyr. Den lever også på savannen. Men mange elefanter i Afrika søger længere og længere ind i skovene for at være i fred for mennesket. Der er mange forskellige grunde til at verdens elefanter er truede. Men i både Asien og Afrika er elefanternes udbredelse i tilbagegang på […]
Læs mere

.