Okapier som bladædere

Okapien lever af friske blade som den plukker med sin lange tunge. For at kunne fordøje disse blades indhold af cellulose, har okapien på lige fod med andre drøvtyggere, udviklet et avanceret fordøjelses system. Alle drøvtyggere har nemlig fire maver og når f.eks. okapien har fyldt den første mave (vommen) med kviste og blade, så blandes føden med bakterier og protozoer, det hele gylpes op igen og tygges så godt igennem en gang til. Først derefter passerer føden de sidste tre maver. På denne måde kan selv cellulose nedbrydes.

Til dyregruppen af drøvtyggere hører 5 familier: Dværghjort, Hjorte, Okser, og Antiloper, Gaffelbukke og Giraffer. Okapien hører til giraffamilien.


Okapi

Okapien er i familie med giraffen, og begge er de klovdyr og drøvtyggere. Til forskel fra giraffen er okapien et rigtigt regnskovsdyr. Den har kortere hals og kortere ben end sin fætter, som lever på savannen. Vidste du, at hornene på han-okapien ikke er rigtige horn lavet af hornstof. Det er faktisk kranieudvækster af ben, der er overdækket med hud.

Andre interessante sider

Myrepindsvin
Myrepindsvinet er dækket af glatte, korte pigge, undtagen på bugen. Det har ingen tænder, men en lang rørformet snude, der sammen med en klæbrig tunge sætter det i stand til at slikke myrer op. I yngletiden udvikler hunnen en pung, hvori hun lægger 2 æg. 
Læs mere
Næsebjørn
Der findes mange rovdyr i verdens regnskove udover kattene. Næsebjørnene hører til gruppen af halv-bjørne og selvom de tilhører rovdyrgruppen, æder de næsten hvad som helst. Hunnerne lever i larmende flokke på op til 12 individer – disse flokke går gennem regnskovens nedre lag på konstant jagt efter noget at spise.
Læs mere
Kakkerlak
Et af de mindre elskede insekter, som stammer fra regnskovene, er kakkerlakkerne. De har i dag spredt sig til det meste af verden, og man kan være uheldig at finde dem i køkkener og madrum, hvis der er varmt og fugtigt. De er ikke særligt vellidte fordi de kan sprede sygdomme mellem mennesker via maden. Som […]
Læs mere

.