Skolopender

Skolopenderen i regnskoven kan blive utroligt lang – op til 25 cm og med 170 benpar. Skolopenderen er et rovdyr; den fanger sit bytte med det første benpar, som er omdannet til et par giftige fangkroge.

Både skolopenderen og tusindbenet bevæger deres mange ben i bølger ned langs kroppen. Hos skolopenderen sker bevægelsen forskudt, så dens gang bliver S-formet, mens tusindbenets gang foregår i en lige bevægelse fremad.

Andre interessante sider

Lori (fugl)
Der findes 65 forskellige arter af de små farvestrålende lorier. De lever i regnskovene i Ny Guinea, på Molukkerne og i Australien. Lorierne er små papegøjer, de mindste er kun ca. 12 centimeter, og de største ikke mere end 50 centimeter i længden. Til gengæld er de nogle af de mest farvestrålende og charmerende af regnskovens […]
Læs mere
Pungdyr i Sydamerika
Da Australien og Sydamerika var landfast med sydpolen (tilsammen kaldt gundvanaland) vandrede de nuværende pungdyrs forfædre ud på begge kontinenter før de løsrev sig fra sydpolen og derfor der i dag pungdyr både i Australien og Sydamerika. I Sydamerika findes der dog kun to slags: Inkaspidsmus og pungrotterne hvoraf nogle arter faktisk ingen pung har […]
Læs mere
Kongeboa
Kongeboa (boa constrictor) er en kvælerslange, der kan blive op til 4 meter lang.  Den lever i Mellem- og Sydamerika. Kvælerslanger er giftløse og karakteriseret ved at kvæle deres bytte.Lever af fugle og mindre pattedyr – og angriber ikke mennesker. Der findes 11 arter Kongeboaer.
Læs mere

.