Truede leguaner

Leguaner smager glimrende og er en traditionel proteinkilde overalt i og omkring den sydamerikanske regnskov. Men efter at have været jaget i mange år er dette flotte krybdyr nu i fare for at blive udryddet.

I Panama og Costa Rica er der så sat projekter i gang med det formål at opdrætte de grønne leguaner og udsætte dem i regnskoven igen. Og da disse leguaner giver lige så meget protein pr. hektar som kødkvæg, men kun koster det halve at holde, opmuntrer disse projekter også de lokale bønder til at omlægge deres levevej og slå sig på en produktion, der er en langvarig løsning som indtægtskilde, og samtidig ikke skader regnskoven omkring dem.

frode leave XSFrode-frø synes du skal læse mere om leguaner. Tryk på Frode Frø

Andre interessante sider

Gorilla
Gorillaen er den største af regnskovens menneskeaber. Hannen kan veje op til 200 kilo! Men selv om hannen kan fremvise en uhyggelig true-adfærd, hvor den løber rundt og hiver og flår i grene og græs, er gorillaer fredsommelige dyr, der faktisk sjældent slås. Desuden er gorillaer de eneste menneskeaber, der udelukkende lever af planter.
Læs mere
Floddelfin
Der findes faktisk hvaler i nogle af verdens regnskove. Man kan f.eks. finde ikke færre end fire forskellige delfin-arter i Amazonas’ vidt forgrenede flodsystem. Ferskvandslevende delfiner ser ofte dårligt; men synssansen er også mere eller mindre ligegyldig i regnskovenes mudrede vand. Til gengæld har floddelfinernes lange snude følehår, som hjælper dem til at finde føde: fisk og krebsdyr. Og […]
Læs mere
Gorillaernes liv i skovbunden
Af menneske-aberne er gorillaen den som har tilpasset sig livet på skovbunden mest. Til forskel fra orangutang og gibbon og til dels chimpanserne, så tilbringer gorillaerne 90 % af tiden på jorden. Her vandrer de rundt i søgen efter spiselige planter. Men når trætheden melder sig, søger de fleste i flokken op i de lave […]
Læs mere

.