Gorilla

Gorillaen er den største af regnskovens menneskeaber. Hannen kan veje op til 200 kilo! Men selv om hannen kan fremvise en uhyggelig true-adfærd, hvor den løber rundt og hiver og flår i grene og græs, er gorillaer fredsommelige dyr, der faktisk sjældent slås. Desuden er gorillaer de eneste menneskeaber, der udelukkende lever af planter.

Andre interessante sider

Gumlere i Sydamerika
Gumlere er en blandet dyregruppe som næsten kun findes i Sydamerikas regnskov (undtagelsen er bæltedyret, der bevæger sig helt op i USA). Gruppen består af myresluger, dovendyr og bæltedyr. Deres fællestræk er ikke umiddelbart lette at få øje på, men der er flere. Alle har de tre meget lange tæer på forbenene – de bruges […]
Læs mere
Gibbon
Gibbonaben er den mindste af menneskeaberne. Den har udviklet armgang i grene til perfektion, og den kan til forskel fra orangutangen bevæge sig gennem regnskovens trækroner i lange spring. Kun sjældent vælger en gibbonfamilie at bevæge sig på jorden – og hvis det sker, må aberne holde deres meget lange arme ud til siden for at undgå at slæbe […]
Læs mere
Dværgodder
Blandt regnskovens rovdyr findes også oddere. Den Asiatiske dværgodder lever langs floder og vandløb i dele af Asiens regnskov. Den har meget smidige og følsomme forpoter, uden kløer. Og med disse føler den sig frem til muslinger og krebsdyr i regnskovsflodens mudrede vand.
Læs mere

.