Næsehornsfugl i Sydøstasien

Næsehornsfuglene hører til blandt den asiatiske regnskovs største fugle og til forskel fra de fleste andre regnskovsfugle flyver disse store fugle ofte langt (over 20 km) i deres daglige søgning efter moden frugt.

Næsehornsfuglene hører til den gruppe af fugle der også omfatter biædere og isfugle, men minder på mange måder om Sydamerikas tukaner, der ellers hører til spætte gruppen. 

130522_frode_1leave-XSFrode-Frø spørger om du vil vide vide mere om Næsehornsfuglen?
Så tryk ham på maven.

 

Andre interessante sider

Okapier som bladædere
Okapien lever af friske blade som den plukker med sin lange tunge. For at kunne fordøje disse blades indhold af cellulose, har okapien på lige fod med andre drøvtyggere, udviklet et avanceret fordøjelses system. Alle drøvtyggere har nemlig fire maver og når f.eks. okapien har fyldt den første mave (vommen) med kviste og blade, så […]
Læs mere
Primater i Sydamerika
Aberne i Sydamerikas regnskove har alle sammen flade og brede/fede næser. De bruger ikke tommelfingeren som mennesker; men griber om ting ved at klemme dem fast mellem fingrene og håndfladen, og nogle af abearterne har snohaler. Det gør de Sydamerikanske aber til noget særligt. I de øvrige verdensdele har aberne smalle næser med næseborene siddende […]
Læs mere
Næsebjørn
Der findes mange rovdyr i verdens regnskove udover kattene. Næsebjørnene hører til gruppen af halv-bjørne og selvom de tilhører rovdyrgruppen, æder de næsten hvad som helst. Hunnerne lever i larmende flokke på op til 12 individer – disse flokke går gennem regnskovens nedre lag på konstant jagt efter noget at spise.
Læs mere

.