Primater i Sydamerika

Aberne i Sydamerikas regnskove har alle sammen flade og brede/fede næser. De bruger ikke tommelfingeren som mennesker; men griber om ting ved at klemme dem fast mellem fingrene og håndfladen, og nogle af abearterne har snohaler. Det gør de Sydamerikanske aber til noget særligt.

I de øvrige verdensdele har aberne smalle næser med næseborene siddende tæt sammen, og de griber om ting med brug af tommelfingeren; desuden kan ingen af dem hænge i halen alene.

Aberne i Sydamerika kaldes “Vest”aber, mens aberne i Afrika og Asien derfor logisk nok kaldes “Øst”aber.

frode leave XS

Frode-Frø spørger om du vil vide vide mere om primater?
Hvis du vil, så tryk ham på maven

Andre interessante sider

Gorilla
Gorillaen er den største af regnskovens menneskeaber. Hannen kan veje op til 200 kilo! Men selv om hannen kan fremvise en uhyggelig true-adfærd, hvor den løber rundt og hiver og flår i grene og græs, er gorillaer fredsommelige dyr, der faktisk sjældent slås. Desuden er gorillaer de eneste menneskeaber, der udelukkende lever af planter.
Læs mere
Paradisfugl
I Australiens regnskovs-region finder man i alt 43 arter af nogle af de smukkeste fugle i spurvefamilien – paradisfuglene. Specielt hannerne er pyntet med lange hale-, krave- og hovedjer. Dem slår den ud, samtidig med at den gynger fra den ene side til den anden, strækker sig i vejret, dukker sig ned, bøjer forover, bagover, […]
Læs mere

.