Primater i Sydamerika

Aberne i Sydamerikas regnskove har alle sammen flade og brede/fede næser. De bruger ikke tommelfingeren som mennesker; men griber om ting ved at klemme dem fast mellem fingrene og håndfladen, og nogle af abearterne har snohaler. Det gør de Sydamerikanske aber til noget særligt.

I de øvrige verdensdele har aberne smalle næser med næseborene siddende tæt sammen, og de griber om ting med brug af tommelfingeren; desuden kan ingen af dem hænge i halen alene.

Aberne i Sydamerika kaldes “Vest”aber, mens aberne i Afrika og Asien derfor logisk nok kaldes “Øst”aber.

130522_frode_1leave-XS

Frode-Frø spørger om du vil vide vide mere om primater?
Hvis du vil, så tryk ham på maven

Andre interessante sider

Fiskekat
Normalt siger man at katte hader vand, men fiskekatten jager rask væk fisk og frøer i vandet i Asiens mangroveskove. I starten af 1900-tallet troede man, at denne “vandkat” havde svømmehud mellem tæerne, og at den altså var genetisk tilpasset sit levested. Det har siden vist sig, at dens tilpasning til et liv med vand […]
Læs mere
Brøleabe i trækronerne
I de tidlige morgentimer kan man i Mellemamerikas regnskove høre en kraftig brølen, som gjalder ud over skovens træer. Det er brøleaben, som gør opmærksom på sit territorium. Den er udstyret med et specielt strubehoved, som sætter den i stand til at udstøde disse kraftige lyde. Brøleaber lever det meste af deres liv i trætoppene, […]
Læs mere
Galago
Der findes 6 forskellige arter af galagoer i Afrika. Fire af disse lever i regnskoven, hvor de har tilpasset sig omgivelserne. Galagoen er en nataktiv halvabe, der lever næsten hele sig liv i skovens trækroner. Her kan den under sin jagt på insekter, fugle og frugter, og ved hjælp af sit gode natsyn, sin lange styrehale og kraftige […]
Læs mere

.