Congopåfugl

Congopåfuglen kommer – logisk nok – fra Congo (tidligere Zaire), hvor den lever en skjult tilværelse i regnskoven omkring Congo-floden. Denne sjældne fugl blev først beskrevet af videnskaben i 1936, men ikke engang lokalbefolkningen kender den ret godt, de mener f.eks. stadig at hannerne og hunnerne er helt ens. Dette skyldes nok, at de kun har fanget hannerne i deres net. Hunnerne har nemlig ikke lange sporer på fødderne, og kan derfor kravle ud af fangstnettene igen.

Congopåfuglen er den eneste påfugl i Afrika. Hannen er let at genkende på sin blå fjerdragt, grønne vinger, røde strubepletter, sorte hætte og hvide top. Hunnens fjerdragt er rødbrun med grønplettede vinger og røde top.

Andre interessante sider

Løvfrø
Familien af løvfrøer er meget stor og har repræsentanter i alle verdensdeles regnskove. Løvfrøen lever for det meste oppe i træerne, og de har udviklet et særligt klatreudstyr for at kunne færdes hurtigt og sikkert helt her oppe: Deres fingre og tæer har ekstra brusk i de skiveformede ender, og den yderste knogle er desuden krog-formet.
Læs mere
Truede næsehornsfugle
Næsehornsfuglenes ynglesucces er tæt forbundet med tilstedeværelsen af store gamle regnskovstræer. Disse fugle bygger nemlig rede i gamle hule stammer og inden i disse reder skal der være plads til den store hun og to-tre unger. Hunnen skal være i reden under hele yngle-perioden og den kan vare 3 måneder. Faktisk bliver hun indespærret af […]
Læs mere
Kongesnog
En anden snog er kongesnogen, en giftløs kvælerslange. Den kan blive op til 130 cm lang.Den ligner til forveksling den meget giftige koralslange. Denne forveksling er med til at beskytte kongesnogen mod angreb fra fjender. Når de ser kongesnoen holder de respektfuld afstand, fordi det kunne jo være den dødens giftige koralslange. Kongesnogen holder sig […]
Læs mere

.