Gummitapperen i Brasilien
Gummitapperen går ud i skoven og tapper den mælkehvide saft fra de vildtvoksende gummitræer, som står meget spredt. Saften laves til gummiblokke, der sælges.
Gummi fra vildtvoksende træer udgør i dag kun en lille del af den samlede produktion af gummi. Plantager i Sydøstasien dækker langt det meste af verdens behov for gummi.
Gummitapper-familien
Gummitapperen har to- tre lange skovstier, der som en sløjfe star-ter og slutter tæt ved familiens hus. Langs en sti er der op til 200 vilde gummitræer og det tager 5-8 timer at gå hele turen. Langs stien er der mange andre slags træer, som gummitapperne bruger – f.eks. palmer, løvtræer og mange nyttige slyngplanter. Tapperfamilierne har også små haver i skoven, hvor de dyrker majs, maniok og frugttræer.
Ejeren
Mange fattige gummi-tappere arbejder for en person, der ejer stierne og husene. Ved at skulle betale meget gummi mod få penge eller andre varer i et uforholdsmæssigt bytteforhold er mange tappere havnet i en håbløs gæld til ejeren, som kan stramme grebet yderligere om gummi-tapperfamilien. Nogle har kæmpet sig ud af disse forhold.