Jaguar

Jaguaren er det største rovdyr i Sydamerikas regnskov. Den kan, ligesom leoparden, blive op til 2½ meter lang, men er en hel del mere kraftigt bygget og kan komme op at veje 115 kg.

Jaguaren er altså blevet for tung til at være rigtig behændig i regnskovens trækroner og skønt den stadig hviler på grene højt oppe i træerne, jager den mest på skovbunden, hvor dens størrelse er til større fordel.

130522_frode_1leave-XSJaguarens og leopardens pletter ser forskellige ud?

Tryk på Frode-Frø for at se at det er rigtigt

Andre interessante sider

Katta-lemur
Katta-lemuren er en halvabe, der – som alle lemurer – kun lever på Madagaskar. Den lever i store flokke i regnskoven, og det er hunnerne, der bestemmer i flokken. Meget af tiden i en katta-flok bruges på afslappet solbadning enten i træerne eller på solrige steder på jorden. Her kan flokke ses med for- og bagben strakt ud […]
Læs mere
Gauer okse
Blandt regnskovens klovdyr finder vi verdens tungeste okse, gauren. Den kan blive næsten 2 meter høj og veje over 1.000 kilo. Alligevel er den sky og frygtsom. Gaurene findes i Sydøstasien og Indiens regnskove og lever ofte sammen i små flokke. De gamle tyre opsøger kun andre gaure når de er i brunst, ellers færdes de alene.
Læs mere
Dovendyret i trækronerne
Dovendyrets tilpasning til livet i de tropiske trækroner er tæt på at være fuldkommen. Disse langsomme pattedyr både æder, sover, parrer sig og føder deres unger hængende under grenene oppe under regnskovens tag. En gang om ugen må dovendyret dog ned. Nede ved roden af sit træ graver den et hul hvori den har afføring […]
Læs mere

.